Zorg rondom zwangerschap

(therapeut: Miriam Janssen)

Als je zwanger wil worden is het van belang dat je fit en vitaal bent. Dat je de juiste bouwstoffen bezit welke je fertiliteit mede bepalen. In je zwangerschap wil je je goed voelen en het beste voor de ontwikkeling van je kindje. Na je zwangerschap wil je een spoedig en fijn herstel waarin je je fysiek, emotioneel en mentaal lekker voelt. Voeding en het bezitten van de juiste voedings- en bouwstoffen zijn hiervoor essentieel. Ik, Miriam Janssen, kan je hierin adviseren en ook samen met je kijken wat je eventueel tekort komt/waar er verbeteringen aangebracht kunnen worden. Dit doe ik via de Orthomoleculaire therapie, hier lees je er meer over.

Meestal volstaan 1 tot 2 consulten.

Zorg rondom zwangerschap bij De Balanspraktijk Leidsche Rijn Utrecht
Voetreflextherapie voor zwangeren

(therapeut;  Miriam Janssen) 

Voetreflextherapie voor zwangeren is erop gericht om je gezondheid voor-, tijdens-, en na de zwangerschap te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Lichamelijk en geestelijk. 
Het is een goede voorbereiding op je bevalling. Ook kan je tijdens 
de behandelingen intensief contact maken met je ongeboren baby. 
En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten 
te komen en sneller de balans terug te vinden.

Voor de Voetreflextherapie voor zwangeren zijn specifieke protocollen geschreven, ik heb een verdiepte aanvullende opleiding hiervoor gevolgd en met succes afgerond. Het is fijn als de klachten verlicht kunnen worden zonder het gebruik van medicijnen. Het lichaam wordt door 
de reflexologie geactiveerd om het zelfgenezend vermogen te gebruiken. Dit is ook een reden waarom de therapie zo breed inzetbaar is. Vul het contactformulier in voor het maken van een afspraak of mail via info@debalanspraktijk.nl.

Voetreflex met moxa-therapie bij stuitliggingen 

Bij de Balanspraktijk kan bij Miriam voetreflex icm moxatherapie worden toegepast voor zwangeren met een baby in stuitligging. Vanaf week 33-34 kan met moxatherapie worden gestart. Er is 1 enkele afspraak nodig om te ervaren en uitleg te krijgen hoe met de moxa gewerkt dient te worden, de rest van de behandelingen, 1-2 weken voer je zelf thuis uit met behulp van een persoon die je hier elke dag mee helpen kan. De Moxa kan, naar gelang hoever je bent in de zwangerschap 1 tot maximaal 2 weken worden uitgevoerd voor het behalen van succes.

Voetreflex weeënstimulerende behandelingen

Middels de voetreflexmassage is het mogelijk om een weeënstimulerende behandeling te geven. Specifieke voetreflexzones worden dan gestimuleerd om het lichaam uit te nodigen de volgende stap te maken richting de bevalling toe. Soms is maar 1 behandeling nodig, maar dit kan ook vaker nodig zijn. Een dergelijke behandeling helpt ook om de baarmoedermond te verweken, een stap naar de bevalling toe. Omdat het tot 3 behandelingen nodig kan hebben voor resultaat is het daarom fijn om bij 38 weken te starten. Behandelingen kunnen gegeven worden door Miriam. Vul het contactformulier in voor het maken van een afspraak of mail via info@debalanspraktijk.nl.