Zorg rondom zwangerschap

Doula begeleiding en coaching

Gideanne is doula en geboortecoach.

Een doula wordt ook wel een zwangerschaps- en geboortecoach genoemd. Het is een deskundige en goed opgeleide vrouw die jou en je partner op een niet- medische manier voorbereidt op de bevalling en de periode direct daarna. Tijdens de bevalling blijf ik continue aanwezig en ben ik jouw helpende hand als het gaat om: ademhaling, ontspanning, massage, bevalhoudingen, grenzen en wensen bewaken, maar ook om te luisteren en je moed in te spreken. Ik zorg voor rust en vertrouwen en blijf bij je, hoe lang de bevalling ook duurt.

Als doula vind ik het belangrijk om de zwangerschap en geboorte van je kindje te omringen met zorg en aandacht. Zodat je deze periode ontspannen beleeft en er met een fijn gevoel op kunt terug kijken. Een positieve bevalervaring maakt je sterk, krachtig en geeft je zelfvertrouwen.

Coaching

Heb jij dat ook? Dat je somber bent of angstig en iedereen in je omgeving zegt dat het wel goed komt? Loopt alles heel anders dan je had verwacht en kun je niet genieten of voel je je onzeker? Tijdens mijn werk als verloskundige heb ik gemerkt hoeveel vrouwen zorgen hebben of angstgevoelens ervaren tijdens of na de zwangerschap. Het is goed om te weten dat je niet de enige bent. Niet alle vrouwen ervaren een roze wolk, maar vinden het meer een grijze of zwarte wolk. De spreekuren van de verloskundige en gynaecoloog zijn dikwijls te kort om je angsten en zorgen goed te kunnen bespreken en veel vrouwen vinden de stap naar een psycholoog veel te groot. Wil je erover praten, maar weet je niet met wie?

Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Want een laagdrempelig gesprek met iemand die uit ervaring spreekt werkt.

Klik hier als je meer wil weten over mijn werk

Zorg rondom zwangerschap bij De Balanspraktijk Leidsche Rijn Utrecht
Voetreflextherapie voor zwangeren

(therapeuten; Martijn de Jonge, Angelique Roersen, Miriam Janssen) 

Voetreflextherapie voor zwangeren is erop gericht om je gezondheid voor-, tijdens-, en na de zwangerschap te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Lichamelijk en geestelijk. 
Het is een goede voorbereiding op je bevalling. Ook kan je tijdens 
de behandelingen intensief contact maken met je ongeboren baby. 
En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten 
te komen en sneller de balans terug te vinden.

Voor de Voetreflextherapie voor zwangeren zijn specifieke protocollen geschreven, onze voetreflexologen hebben een verdiepte aanvullende opleiding hiervoor gevolgd en met succes afgerond. Het is fijn als de klachten verlicht kunnen worden zonder het gebruik van medicijnen. Het lichaam wordt door 
de reflexologie geactiveerd om het zelfgenezend vermogen te gebruiken. Dit is ook een reden waarom de therapie zo breed inzetbaar is.

Voetreflex met moxa-therapie bij stuitliggingen 

Bij de Balanspraktijk kan voetreflex icm moxatherapie worden toegepast voor zwangeren met een baby in stuitligging. Vanaf week 33-34 kan met moxatherapie worden gestart. Er is 1 enkele afspraak nodig om te ervaren en uitleg te krijgen hoe met de moxa gewerkt dient te worden, de rest van de behandelingen, 1-2 weken voer je zelf thuis uit met behulp van je partner.

Voetreflex weeënstimulerende behandelingen

Middels de voetreflexmassage is het mogelijk om een weeënstimulerende behandeling te geven. Specifieke voetreflexzones worden dan gestimuleerd om het lichaam uit te nodigen de volgendestap te maken richting de bevalling toe. Soms is maar 1 behandeling nodig, maar dit kan ook vaker nodig zijn. Een dergelijke behandeling helpt ook om de baarmoedermond te verweken, een stap naar de bevalling toe. Omdat het tot 3 behandelingen nodig kan hebben voor resultaat is het daarom fijn om bij 38 weken te starten.

Zwangerschapsmassage
(therapeut Mandy van Meijel)
Bij de Balanspraktijk kun je ook terecht voor een hele fijne zwangerschapsmassage. 
De zwangerschap is een speciale tijd. Er gebeurt van alles in je lichaam. En je bereidt je voor op een nieuwe fase in je leven: die van moeder zijn.  De zwangerschapsmassage is een speciale massage voor de zwangere vrouw die je stil laat staan bij hoe je je nu voelt. Zachte en vloeiende bewegingen laten je ontspannen. Er is aandacht voor jou en je kindje, maar ook voor klachten die tijdens de zwangerschap ontstaan, zoals gevoelige rugspieren, bekkeninstabiliteit en pijnlijke schouders. Kijk hier voor meer informatie; 

 

Orthomoleculaire therapie/ Voedingsadviezen voor- tijdens en na de zwangerschap.

(therapeut: Miriam Janssen)

Als je zwanger wil worden is het van belang dat je fit en vitaal bent. Dat je de juiste bouwstoffen bezit welke je fertiliteit mede bepalen. In je zwangerschap wil je je goed voelen en het beste voor de ontwikkeling van je kindje. Na je zwangerschap wil je een spoedig en fijn herstel waarin je je fysiek, emotioneel en mentaal lekker voelt. Voeding en het bezitten van de juiste voedings- en bouwstoffen zijn hiervoor essentieel. Ik, Miriam Janssen, kan je hierin adviseren en ook samen met je kijken wat je eventueel tekort komt/waar er verbeteringen aangebracht kunnen worden. Dit doe ik via de Orthomoleculaire therapie, hier lees je er meer over.

Meestal volstaan 2 tot 3 consulten.