Zorg rondom zwangerschap - De Balanspraktijk Utrecht
Voetreflextherapie voor zwangeren is erop gericht om je gezondheid voor-, tijdens-, en na de zwangerschap te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten.
zwangerschap,orthomoleculaire,voetreflextherapie voor zwangeren,moxa
16316
page-template-default,page,page-id-16316,page-child,parent-pageid-15386,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-1.1,qode-theme-debalanspraktijk.nl moeder thema,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Zorg rondom zwangerschap

(therapeuten: Martijn de Jonge, Angelique Roersen, Miriam Janssen) 

Voetreflex met moxa-therapie bij stuitliggingen 

Bij de Balanspraktijk kan voetreflex icm moxatherapie worden toegepast voor zwangeren met een baby in stuitligging. Vanaf week 33-34 kan met moxatherapie worden gestart. Er is 1 enkele afspraak nodig om te ervaren en uitleg te krijgen hoe met de moxa gewerkt dient te worden, de rest van de behandelingen, 1-2 weken voer je zelf thuis uit met behulp van je partner.

Hoe werkt moxa-therapie ter behandeling van een stuitligging?

Het is een behandeling met een moxastick van een specifiek acupunctuurpunt wat zich op de zijkant van de kleine teen bevindt. Een moxastick is een stick gemaakt van bijvoetkruid en heeft veel weg van een grote sigaar. Als je hem aansteekt, verspreidt hij over het acupunctuurpunt een intense warmtestraling die erg aangenaam is en absoluut niet pijnlijk. Doordat de warmte via het acupunctuurpunt o.a. de baarmoeder bereikt wordt het kindje uitgenodigd te gaan draaien.

Natuurlijke bevalling

Bij de meeste vrouwen die zwanger zijn van een baby in stuitligging, bevalt uiteindelijk met een keizersnede. De meesten vinden dat jammer: ze willen graag een natuurlijke bevalling meemaken. Daarom maken steeds meer vrouwen gebruik van de moxa-therapie. Het is gebleken dat door moxa-therapie de kans dat het kind spontaan draait, vergroot wordt van 50% naar 75%. Het is veilig om te doen en vergroot dus de kans op een natuurlijke bevalling.

Zorg rondom zwangerschap bij De Balanspraktijk Leidsche Rijn Utrecht
Voetreflextherapie voor zwangeren

Voetreflextherapie voor zwangeren is erop gericht om je gezondheid voor-, tijdens-, en na de zwangerschap te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Lichamelijk en geestelijk. 
Het is een goede voorbereiding op je bevalling.

Ook kan je tijdens 
de behandelingen intensief contact maken met je ongeboren baby. 
En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten 
te komen en sneller de balans terug te vinden.

 Hiervoor zijn behandelingen aan huis mogelijk.

Voor de Voetreflextherapie voor zwangeren zijn specifieke protocollen geschreven, onze voetreflexologen hebben een verdiepte aanvullende opleiding hiervoor gevolgd en met succes afgerond. Het is fijn als de klachten verlicht kunnen worden zonder het gebruik van medicijnen. Het lichaam wordt door 
de reflexologie geactiveerd om het zelfgenezend vermogen te gebruiken. Dit is ook een reden waarom de therapie zo breed inzetbaar is.

De therapie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit of dwarsligging (evt. met behulp van moxa) en om de weeën op te wekken wanneer je uitgerekend bent. De weeën stimulerende behandelingen kan soms 1 tot 3 behandelingen nodig hebben voor resultaat het is daarom fijn om bij 38 weken te starten.

Zwangerschapsmassage
(therapeut Mandy van Meijel)
Bij de Balanspraktijk kun je ook terecht voor een hele fijne zwangerschapsmassage. 
De zwangerschap is een speciale tijd. Er gebeurt van alles in je lichaam. En je bereidt je voor op een nieuwe fase in je leven: die van moeder zijn.  De zwangerschapsmassage is een speciale massage voor de zwangere vrouw die je stil laat staan bij hoe je je nu voelt. Zachte en vloeiende bewegingen laten je ontspannen. Er is aandacht voor jou en je kindje, maar ook voor klachten die tijdens de zwangerschap ontstaan, zoals gevoelige rugspieren, bekkeninstabiliteit en pijnlijke schouders.

 

Orthomoleculaire therapie/ Voedingsadviezen voor- tijdens en na de zwangerschap.

(therapeut: Miriam Janssen)

Als je zwanger wil worden is het van belang dat je fit en vitaal bent. Dat je de juiste bouwstoffen bezit welke je fertiliteit mede bepalen. In je zwangerschap wil je je goed voelen en het beste voor de ontwikkeling van je kindje. Na je zwangerschap wil je een spoedig en fijn herstel waarin je je fysiek, emotioneel en mentaal lekker voelt. Voeding en het bezitten van de juiste voedings- en bouwstoffen zijn hiervoor essentieel. Ik, Miriam Janssen, kan je hierin adviseren en ook samen met je kijken wat je eventueel tekort komt/waar er verbeteringen aangebracht kunnen worden. Dit doe ik via de Orthomoleculaire therapie, hier lees je er meer over.

Meestal volstaan 2 tot 3 consulten.