Voetreflextherapie

(therapeut; Miriam Janssen).

Wat is het?

Voetreflextherapie is een natuurgeneeskundige therapievorm waarbij in de gegeven behandeling de (westerse) reflexzones op de voet gemasseerd worden alsook de (Chinese) meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën, VoetreflexPlus genaamd.

Reflexzones zijn zones op de voet die corresponderen met organen, klieren, spieren, botten en zenuwen in ons lichaam.
Meridianen vormen samen een energetisch systeem in het lichaam waarop de acupunctuurpunten zich bevinden en voorzien het lichaam van energie.

Door de reflexzones en acupunctuurpunten te stimuleren zorg je op natuurlijke wijze dat de genezing van allerlei klachten in gang worden gezet. Het zelfgenezende vermogen van lichaam en geest wordt gestimuleerd, de bloedsomloop en energiedoorstroming verbetert en het zenuwstelsel wordt op een positieve manier beïnvloed. Er wordt holistisch naar de mens gekeken wat wil zeggen dat niet het symptoom van de klacht bestreden wordt maar de onderliggende oorzaak wordt aangepakt.

Voetreflextherapie kan bij zeer veel verschillende klachten verlichting brengen of zelfs de klachten laten verdwijnen. Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen rondom zwangerschap, zwanger worden, zwanger zijn, ontzwangeren. Natuurlijk ben je als man of als niet zwangere vrouw ook welkom! 

 

Wat houdt de therapie in?

Naar gelang de aard van de klacht wordt gekeken hoe vaak er behandeld dient te worden en in welke frequentie, een leidraad om vast te stellen of de Voetreflextherapie voor de cliënt passend is kan na 3-4 consulten worden bepaald, dit gebeurd door evaluatie cliënt/therapeut. Bij het eerste consult worden de eventuele contra indicaties besproken of er in bepaalde situaties beter niet behandeld kan worden.

Je ligt ontspannen op een behandeltafel met een dekentje, er word gebruik gemaakt van een kleine hoeveelheid massageolie.

Het consult duurt 60 min, dit is incl. voor- en nagesprek.

Miriam Janssen: info@debalanspraktijk.nl 06-196 126 89

Voetreflex