De Reset Methode

(therapeut Miriam Janssen)

Wat is het?

De reset methode is een energetische therapievorm. Als je gezondheidsproblemen hebt, kan dat komen doordat je fysieke, mentale, emotionele en energetische conditie niet goed in balans met elkaar is. Met de Reset Methode kunnen we bekijken waardoor dit komt. Misschien zijn er voedingsstoffen waar je niet goed tegen kunt, heb je een allergie of een intolerantie, of speelde er iets anders dat de onbalans veroorzaakt zoals negatieve overtuigen of belastende emoties. Dit test ik bij je door je verschillende buisjes met stoffen in je hand te laten houden terwijl tegelijkertijd ik gebruik maak van een spiertest bij je (dit heet kinesiologie). Zo verteld jouw lichaam mij wat je verzwakt en behandeld kan worden of wat neutraal voor jou is en dus geen behandeling nodig heeft.

shutterstock_644344858
Weer in balans komen

Hoe werkt het?

Op je rug bevinden zich punten, naast je wervelkolom gelegen, die corresponderen met je lichaam, deze zijn afkomstig uit de chiropractie (triggerpoints), het meridiaansysteem (acupunctuurpunten) en de westerse zienswijze (de segmentale relaties) genaamd. Via kinesiologie, (spiertest), maak ik contact met jouw lichaamsbewustzijn. Hiervoor gebruik ik een indicatorspier, (in je arm). Door het geven van minimale druk laat jouw spier weten zwak (negatief) of sterk (positief/neutraal) te reageren op de betreffend voedingsmiddel/ omgevingsstof/emotie/overtuiging. Zo vertelt het lichaam wat het nodig heeft, waar het energie verliest en jou uit balans haalt.

De behandeling:

Door de verschillende punten op je rug aan te raken terwijl je verschillende buisjes met stoffen/emoties in je hand houdt geven we jouw lichaam nieuwe informatie waardoor de eerdere negatieve reactie stopt. Alsof je bij jezelf je software zou updaten zoals je bij een computer doet. De buisjes zijn afkomstig uit de bioresonantie, je ligt op je buik of zit tijdens de behandeling.

Wat doet het?

Het grootste doel is de energie vrij te laten stromen. Ons lichaam reageert al op bijvoorbeeld een stof wanneer het in je energieveld gelegd komt. Er is een uitwisseling van informatie tussen de twee energievelden. Als ons lichaam dat andere energieveld herkent als zijnde een ‘goede’ energie, dan is er niets aan de hand. De energie blijft vrolijk stromen, het lichaam is in balans en gezond.

Wanneer dat andere energieveld wordt gezien als ‘vijand’, dan ontstaat er een reactie en die reactie is in eerste instantie in de meridianen en daarna fysiek, mentaal of emotioneel merkbaar, er vormt zich een blokkade waardoor de energie niet vrij kan stromen.

De behandelingen zorgen ervoor dat de energie in jouw lichaam weer goed gaat stromen, waardoor je minder of geen last meer hebt van die stoffen/ emoties/negatieve overtuigingen en de balans weer gezond wordt.