Orthomoleculaire consulten

(therapeut Miriam Janssen)

Een orthomoleculair consult kan je helpen om advies te krijgen hoe je jouw lichaam nog beter kan ondersteunen om je vitaal en fit te voelen en/of een blijvende verbetering of oplossing te bieden voor je klachten.

Dit kan een orthomoleculair voedingsadvies zijn evt in combinatie met een advies over goed opneembare voedingssupplementen. Afhankelijk of- en welke klachten je ervaart, je leeftijd en je wijze van leven, het seizoen of aangetoonde tekorten kan het nodig zijn om een gezond voedingspatroon, (tijdelijk), aan te vullen met lichaamseigen stoffen, zoals vitaminen, mineralen, enzymen, probiotische bacterien of vetzuren. Ook werk ik met homeopatische middelen en fytotherapeutische middelen, (kruiden in capsule of vloeibare vorm), en kan ik je adviseren hoe het lichaam te helpen detoxen met een reinigingskuur. 

Samen met het maken van voedingsaanpassingen helpt dit om je lichaam optimaal te laten functioneren en klachten te verminderen. In mijn praktijk werk ik met enkel goed opneembare orthomoleculaire supplementen. Indien nodig kan er gewerkt worden met laboratoriumonderzoek.

Een uitgebreide intake is altijd nodig om alle informatie te verzamelen die ik nodig heb om een goed advies uit te kunnen brengen, ook stellen we in dit consult de hulpvraag vast en kijken we samen wat je het beste verder helpen kan.

Na het intake consult volgt,  indien nodig, er een consult waarin ik advies geef over welke voedingssupplementen je, (tijdelijk), kunnen ondersteunen.  

Je kunt ook kiezen voor het doen van laboratoriumonderzoek, een bloedanalyse kan inzicht geven in vitamine- en mineraalstatus, voedselallergie en voedselintolerantie. Een fecesonderzoek geeft inzicht in de status van het microbioom. Ik schrijf een persoonlijk voedingsplan voor je, (met recepten) aan de hand van (eventueel) uitgevoerd laboratoriumonderzoek en een ingevuld voedingsdagboekje wat je voor 1 week bijgehouden hebt zodat ik weet hoe je voedingspatroon er nu uit ziet. 

Het is ook mogelijk geen persoonlijk voedingsplan aan te gaan maar enkel een consult waarbij ik meekijk in wat je nu eet en je direct praktische tips geef. Evt kunnen we ook voedingssupplementen bij je uittestten via kinesiologie, (spiertest), waarmee je dan direct aan de slag kan gaan. Vaak zijn dus maar 2 of 3 consulten nodig om je op weg te helpen, we evalueren dan om de 2 maanden met een consult net zolang totdat je ondersteuning wenst.

Indien je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je een deel van het orthomoleculair consult vergoedt krijgt, een verwijzing van een huisarts is niet nodig. Je eigen risico blijft intact bij het aanspraak maken van aanvullende vergoedingen. Kijk hier of je voor een vergoeding in aanmerking komen kan.

Consulten voor de intake, voedingsadvies, evaluatieconsulten kunnen online en/of op locatie. Als je twijfel of de Orthomoleculaire therapie bij je past kan je altijd contact opnemen met Miriam. Het beste is even te mailen naar info@debalanspraktijk.nl

In de consulten van 60-75 min per keer is voldoende ruimte om datgene aan bod te laten komen wat op dat moment nodig is voor jou. Persoonlijke aandacht dus om je zo goed mogelijk te begeleiden.

Orthomoleculaire therapie