Homeopathie

(therapeuten; Sandra Frey)

Wat is het?

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het zelfherstellende vermogen activeert. Dit vermogen, dat eerder te zwak of inactief was, komt door het homeopathische geneesmiddel weer in beweging. Het gaat hierbij niet om het direct wegnemen van de klacht, maar om het lichaam weer te leren de klacht zelf op te lossen. Ook bij emotionele klachten kan een homeopathische behandeling op een vergelijkbare wijze de psychische draagkracht versterken. Het doel is het herstel van de balans die op dat moment verstoord is. Hiervoor wordt in de homeopathie niet alleen naar de zieke ‘onderdelen’ van de patiënt gekeken, maar de mens in zijn geheel behandeld.

Met dit principe kunnen veel verschillende klachten aangepakt worden – hier zijn enkele voorbeelden: laag energieniveau, vermoeidheid, menstruatieklachten, kinderwens, zwangerschapsklachten, overgangsklachten, allergieën b.v. hooikoorts, hoofdpijn/ migraine, huidklachten zoals: eczeem, psoriasis, wratten, pijnklachten/ zenuwpijnen, hypersensitiviteit, klachten ten gevolge van traumatische gebeurtenissen, ADD/ ADHD, depressie, angsten, rusteloosheid

Hormonale klachten/Kinderwens

Binnen de homeopathie heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van hormonale klachten, voornamelijk kinderwens. Verder valt bij hormonale klachten te denken aan: pijnlijke ovulatie of menstruatie, onregelmatige cyclus, (pre)menstruele klachten, PCOS, overgangsklachten, endometriose, overgewicht, geen zin in vrijen, pijn bij het vrijen. De homeopathische behandeling bevordert op een natuurlijke en veilige manier de gezondheid en daardoor wordt de hormonale regelkring weer in balans gebracht.

Wat houdt de therapie in?

In het eerste consult verzamel ik zoveel mogelijk details over je klacht en jou als persoon. Hierbij gaat het dus niet alleen om de klacht voor die je bij mij komt, maar ook over jou als mens in zijn geheel en de voor jouw lichaam en geest typische patronen. Bij voorbeeld kan ik vragen hoe je normaal gesproken op bepaalde situaties reageert of welke persoonlijke kenmerken voor jou van toepassing zijn. Gebaseerd op deze bijeengebrachte informatie ga ik een homeopathisch middel kiezen waarmee je op verschillende vlakken weer in balans kan komen. Het eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur.

Net zo individueel als het vinden van het juiste geneesmiddel is ook de reactie op het middel tijdens de behandeling. De een zal een snelle verbetering ervaren, terwijl de verbetering bij een ander heel geleidelijk zal verlopen. De snelheid van de verbetering is afhankelijk van verschillende factoren – bij voorbeeld hoe ernstig jouw klacht is, hoe lang je al last hebt van de klacht en hoe jouw algehele vitaliteit is. Ook de duur van de gehele behandeling verschilt individueel. Afhankelijk van de ernst en de aard van de klacht zullen meerdere vervolgafspraken of meerdere homeopathische geneesmiddelen nodig zijn om voldoende verbetering teweeg te brengen. Een vervolgconsult duurt rond 60 minuten.

Ben je benieuwd of een homeopathische behandeling iets voor je is? Neem dan gerust contact op met Sandra Frey.

homeopathie foto