Bloesemremedies

(therapeut Miriam Janssen)

Wat is het?

Bloesemremedies zijn essences van de energie van bloemen, planten, paddenstoelen, edelstenen, krachtplekken etc.

De natuur verstaat het woord balans, de natuur houdt zichzelf in balans. Door middel van de zogenaamde natuurwetten, zo boven zo beneden. Alles heeft een polariteit, je kan niet weten wat licht is als je het donker niet kent, verdriet/vreugde, angst/moed etc.

Dat de natuur een geneeskrachtige werking heeft is allang bekend door kruidenleer/fytotherapie, gemmotherapie, homeopathie. Allen preparaten afkomstig uit de natuur. Dr. Edward Bach ontdekte begin vorige eeuw dat niet alleen de fysieke stof van een bepaalde bloesem/plant/paddenstoel etc een geneeskrachtige werking heeft op ons fysieke welzijn, maar ook de energie van de bloesem/plant/paddenstoel etc. Bloesemremedies zijn energetische aftreksels van bloesems/kruiden/paddenstoelen en hebben een uitwerking op ons mentale en emotionele welzijn.

Je zou het zo kunnen zien; wat ik eerder uitlegde; alles heeft een polariteit. Als je je heel angstig voelt overheerst de angst en voel je de moed niet meer. (de polariteit) De angst overheerst het gevoel van moed. Het is uit balans. Illusie is om de angst “weg te nemen” die is er immers altijd, net als de moed, alleen is het niet in balans en in dit voorbeeld overheerst dan de angst. Wat je wil is de moed verhogen, terug in balans brengen met de angst. Zo heeft angst dan weer een “normale” functie.

Omdat het nogal abstract klinken kan geef ik een ander voorbeeld hoe het werkt; stel je ziet jezelf lopen in een veld met zonnebloemen, er komt nu waarschijnlijk een associatie bij je naar boven, misschien denk je meteen aan zon, aan het geel van de bloem en maakt het je blij. Loop je nu voor je gevoel in een veld met rozen dan komt er waarschijnlijk een andere associatie bij je naar boven, wellicht denk je aan de fijne geur van rozen, krijg je een warm en zacht gevoel etc.

Elke bloesem heeft zo zijn eigen boodschap, zijn eigen frequentie, zijn eigen verhaal. De bloesems kennen een geheel eigen maakproces en worden in stockflesjes/ moederremedies gemaakt.

Bloesemremedies De Balanspraktijk

Hoe werkt het?

Door de specifieke remedies uit te zoeken die jij op dat moment nodig hebt vul je dat aan waar de polariteit uit balans is op emotioneel en mentaal gebied. Het uitzoeken kan op vele manieren, een fijne en simpele manier is door gebruik te maken van het plaatje. Een afbeelding gaat namelijk via het onderbewuste en niet via het hoofd. Dan gaat het mis, “ik denk dat ik dit of dit nodig heb” of “ik wil meer van dit of dit kunnen” etc.  Het onderbewuste liegt nooit en is dus veel zuiverder.

Van de moederremedie wordt dan door de therapeut een doseerflesje gemaakt en hiervan druppel je een aantal keren per dag de remedie onder je tong, (hier zitten gevoelige receptoren). Zo speel je als het ware de specifieke kwaliteiten van de remedies in jezelf af, zoals een muziekstuk, net zolang totdat de nieuwe informatie opgenomen is. Meestal is dit voor een aantal weken. Wat het doet is, is dat het je gedachten en emoties op specifieke thema’s in balans brengt, waardoor je andere keuzes gaat maken en daardoor ander gedrag gaat vertonen.

Bloesemremedies werken als krachtige katalysatoren, zetten in beweging wat vast zit. Ze kunnen voor alledaagse zaken gebruikt worden maar zijn bijzonder effectief bij mentale en emotionele disbalansen. Ook kan je ze heel goed inzetten bij alle soorten van processen waar je inzit, denk aan veranderingsprocessen/rouwprocessen etc. Vaak gebeurt er dan zoveel dat je gedachten/ emoties makkelijk met je aan de haal kunnen gaan, dat er dus makkelijk een onbalans ontstaat.

Het is mogelijk om een remedie in alle consulten die ik, Miriam Janssen, geef uit te zoeken en te gaan gebruiken of je kan voor een diepteconsult Bloesemremedies kiezen. Hierin wordt een geheel consult besteed aan een hele specifieke hulpvraag op emotioneel/mentaal gebied.