Wie ben ik?

Mijn naam is Sandra Frey en ik ben in de Balanspraktijk werkzaam als homeopaat. Ik ben van Duitse
afkomst en rond tien jaar geleden naar Utrecht verhuist om hier met mijn Nederlandse man samen te
gaan wonen. Inmiddels hebben we twee prachtige dochters.
Als homeopaat werk ik vanuit een holistische visie, dus ik bekijk je als één geheel en niet als som van losse onderdelen. Op fysiek, emotioneel en mentaal niveau ga ik samen met jou op zoek naar reactiepatronen die voor jou bijzonder zijn en die verband hebben met je klacht. Op basis daarvan kies ik een homeopathisch middel dat je erbij gaat helpen om weer in balans te komen. Door je zelfherstellend vermogen te stimuleren gaat je lichaam weer leren je klachten zelf op te lossen. Tijdens het hele traject ga ik je therapeutisch begeleiden en kan je indien nodig leefstijl- en voedingsadvies geven.
sandra

Wat is het?

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het zelfherstellende vermogen activeert. Dit vermogen, dat eerder te zwak of inactief was, komt door het homeopathische geneesmiddel weer in beweging. Het gaat hierbij niet om het direct wegnemen van de klacht, maar om het lichaam weer te leren de klacht zelf op te lossen. Ook bij emotionele klachten kan een homeopathische behandeling op een vergelijkbare wijze de psychische draagkracht versterken. Het doel is het herstel van de balans die op dat moment verstoord is. Hiervoor wordt in de homeopathie niet alleen naar de zieke ‘onderdelen’ van de patiënt gekeken, maar de mens in zijn geheel behandeld.

Met dit principe kunnen veel verschillende klachten aangepakt worden – hier zijn enkele voorbeelden: laag energieniveau, vermoeidheid, menstruatieklachten, kinderwens, zwangerschapsklachten, overgangsklachten, allergieën b.v. hooikoorts, hoofdpijn/ migraine, huidklachten zoals: eczeem, psoriasis, wratten, pijnklachten/ zenuwpijnen, hypersensitiviteit, klachten ten gevolge van traumatische gebeurtenissen, ADD/ ADHD, depressie, angsten, rusteloosheid

Hormonale klachten/Kinderwens

Binnen de homeopathie heb ik me gespecialiseerd in het behandelen van hormonale klachten, voornamelijk kinderwens. Verder valt bij hormonale klachten te denken aan: pijnlijke ovulatie of menstruatie, onregelmatige cyclus, (pre)menstruele klachten, PCOS, overgangsklachten, endometriose, overgewicht, geen zin in vrijen, pijn bij het vrijen. De homeopathische behandeling bevordert op een natuurlijke en veilige manier de gezondheid en daardoor wordt de hormonale regelkring weer in balans gebracht.

Als je wilt weten wat een homeopathische behandeling voor jou kan betekenen of voor het maken
van een afspraak kun je contact met mij opnemen via
of telefonisch via 06 152 44 765.
Op donderdagavond of zaterdagochtend kan je bij mij terecht in de Balanspraktijk.