Wie ben ik?

Ik ben Miriam Janssen, woon sinds 2003 met veel plezier in Utrecht met mijn partner Bart en zoon Loek. Met zorg en aandacht je begeleiden en ondersteunen, daar ligt mijn kracht, hierbij maak ik gebruik van mijn kennis en mijn intuïtie. Sinds 2009 verwelkom ik met passie en plezier mensen in mijn praktijk waarbij in alle rust en aandacht samen gekeken wordt wat jij nu op dit moment nodig hebt, wat het meest helpend voor je is. Daarbij maak ik evt ook gebruik van mijn uitgebreide netwerk. Ik ben opgeleid als Natuurgeneeskundige. Je kan bij mij terecht voor vele hulpvragen, ik bied verschillende, (evt. aanvullende), therapievormen aan waaronder Voetreflextherapie/ Orthomoleculaire therapie/ voedings- en leefstijladviezen en Energiewerk waarbij ik ook gebruik maak van Bloesemremedies.

Ik kan je helpen bij, (soms vage), klachten waar regulier geen oplossing voor te vinden is. Vrouwen met hormoonproblematiek kom ik ook veel tegen in mijn praktijk en daar kan ik ook veel voor je betekenen. Voel je welkom om eerst vrijblijvend een kennismaking te doen via de telefoon, zo kan je je vragen stellen op voorhand en maken we meteen contact of dat we samen matchen!

Ook ben ik gespecialiseerd Voetreflextherapeut in het behandelen van vrouwen voor- in en na de Zwangerschap. Je kan hier een kijkje nemen wat ik voor je kan betekenen, ook op Orthomoleculair gebied kan ik van betekenis zijn tbv de fertiliteit, maar ook tijdens en na de zwangerschap om je fit en vitaal te voelen.

Foto Miriam

Samen kijken we waar jouw (grootste) disbalans zit en hoe we die weer het beste in balans kunnen krijgen. Ik bekijk je als uniek individu en heb een holistische visie, dat wil zeggen dat ik jou als mens in zijn totaliteit bekijk mentaal/fysiek/emotioneel en energetisch. Doordat er in elke sessie voldoende aandacht en ruimte voor je is, geeft het je ook de mogelijkheid om meer bij je gevoel en je eigen wijsheid te komen. Samen kijken we dan wat hetgeen is dat het best helpend is voor jou op dit moment!

Kamer 1 foto 1
Oprichting centrum voor natuurgeneeskunde

Tevens ben ik oprichtster van de locatie van de Balanspraktijk in Boerderij de Hoef, opgericht in oktober 2018. De locatie, een deel van een oude monumentale boerderij welke gelegen is in de wijk Hoge Weide in Leidsche Rijn. Hier bied ik praktijkruimtes te huur aan voor therapeuten die werkzaam zijn in het complementair werkend veld. 

Het monumentale karakter van de boerderij te midden van de nieuwbouw en met alle faciliteiten dichtbij maakt het tot een fijne plek.

Kamer 2 foto 2
Kamer 3 foto 2

Er is momenteel nog plek in de Balanspraktijk voor therapeuten die op zoek zijn naar een mooie ruimte op een fijne plek, klik hier om contact op te nemen voor de mogelijkheden.

Door mijn afgeronde en erkende HBO opleidingen en de bijscholingen die ik regelmatig volg is vergoeding via de zorgverzekeraar uit het aanvullende pakket mogelijk.
Vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering, dit komt doordat ik geregistreerd ben bij verscheidene beroepsverenigingen:

  •   RBCZ, (HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)
  •   FAGT Federatie voor Additieve Geneeskundige Therapeuten. Zie hier de lijst van aangesloten verzekeraars voor de   Voetreflexconsulten, prestatiecode 24009.
  •   MBOG, (Maatschappij ter bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Zie hier de lijst van aangesloten verzekeraars voor de Orthomoleculaire consulten, prestatiecode 24000.
  •   Je kan mij vinden onder de handelsnaam de Balanspraktijk onder KvK nummer 59728426
  •   Hier de link naar mijn Tarieven.