Welkom!

Bij Gideanne, vrouwencoach en doula kun je terecht voor deskundige en betrokken begeleiding tijdens je zwangerschap, bevalling of het prille moederschap.

Opgeleid als verloskundige heb ik de afgelopen 25 jaar heel veel vrouwen bijgestaan tijdens de zwangerschap en heel veel bevallingen begeleid. Eerst als verloskundige in mijn eigen praktijk en later in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Als verloskundige liepen mijn spreekuren altijd uit. Ik vroeg door naar de ervaringen van mensen en ik vond het jammer dat ik niet genoeg tijd had voor mijn cliënten. Dat is waarom ik besloot te stoppen met mijn werk als verloskundige. En het helemaal anders te doen.
Als doula, en als coach.

Gideanne
Doula begeleiding

Een doula wordt ook wel een zwangerschaps- en geboortecoach genoemd. Het is een deskundige en goed opgeleide vrouw die jou en je partner op een niet- medische manier voorbereidt op de bevalling en de periode direct daarna. Tijdens de bevalling blijf ik continue aanwezig en ben ik jouw helpende hand als het gaat om: ademhaling, ontspanning, massage, bevalhoudingen, grenzen en wensen bewaken, maar ook om te luisteren en je moed in te spreken. Ik zorg voor rust en vertrouwen en blijf bij je, hoe lang de bevalling ook duurt.

Als doula vind ik het belangrijk om de zwangerschap en geboorte van je kindje te omringen met zorg en aandacht. Zodat je deze periode ontspannen beleeft en er met een fijn gevoel op kunt terug kijken. Een positieve bevalervaring maakt je sterk, krachtig en geeft je zelfvertrouwen.

Coaching

Heb jij dat ook? Dat je somber bent of angstig en iedereen in je omgeving zegt dat het wel goed komt? Loopt alles heel anders dan je had verwacht en kun je niet genieten of voel je je onzeker? Tijdens mijn werk als verloskundige heb ik gemerkt hoeveel vrouwen zorgen hebben of angstgevoelens ervaren tijdens of na de zwangerschap. Het is goed om te weten dat je niet de enige bent. Niet alle vrouwen ervaren een roze wolk, maar vinden het meer een grijze of zwarte wolk. De spreekuren van de verloskundige en gynaecoloog zijn dikwijls te kort om je angsten en zorgen goed te kunnen bespreken en veel vrouwen vinden de stap naar een psycholoog veel te groot. Wil je erover praten, maar weet je niet met wie? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Want een laagdrempelig gesprek met iemand die uit ervaring spreekt werkt.

Vanaf september 2018 ben ik werkzaam binnen de Balanspraktijk. Kijk voor meer informatie op mijn website: www.gideanne.nl of bel me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06-45342562